Policydokument

Jämställdhets- och integrationspolicy

Det övergripande målet är att alla kvinnor och män, flickor och pojkar oavsett etnisk tillhörighet eller åsikt ges likvärdiga förutsättningar,möjligheter och villkor att såväl utöva idrott som att inneha uppdrag som ledare, tränare eller förtroendevalda inom vår förening. Jämställdhets- och integrationsfrågorna ska genomsyra hela verksamheten.

• Söndrums Gymnastik- och idrottsförening är en demokratisk förening, där alla är välkomna som medlemmar oavsett kön, etnisk tillhörighet eller åsikt.

• Föreningen har nolltolerans mot rasism, främlingsfientlighet och diskriminering.

• Både män och kvinnor ska vara representerade och ha inflytande på alla nivåer och i alla delar av organisationen

• Resurser skall fördelas rättvist mellan män och kvinnor, pojkar och flickor.

• Fördelningen av uppdrag ska utformas så att män och kvinnor får lika stora möjligheter att medverka.

HANDLINGSPLAN

Informera om jämställdhets- och integrationspolicyn på hemsidan och vid ledarträffar.

Alkohol- och drogpolicy

Söndrums Gymnastik- och idrottsförening driver en verksamhet som ska verka för att medlemmarna mår bra och utvecklas både fysiskt och psykiskt.

Ledare inom föreningen ska i alla lägen se sig som förebilder och föreningen får aldrig förknippas med dåligt uppförande av något slag.

Utgångspunkten är att vår förening ska utgöra en trygg miljö där föräldrar med förtroende ska kunna lämna sina barn. Detta ställer krav på våra ledare som i sin samvaro med barn och ungdomar måste vara medvetna om sin roll som förebilder.

• Söndrums Gymnastik- och idrottsförening tar ställning mot alla former av droger.

• I lokaler som utnyttjas i föreningens verksamhet råder förbud mot tobak, alkohol och droger

• Föreningen tillhandahåller inte alkoholhaltiga drycker i samband med jubileer, mottagningar, fester mm.

HANDLINGSPLAN

Informera om alkohol- och drogpolicyn på hemsidan och vid ledarträffar.

Uppdaterad: 21 DEC 2017 15:22
Skribent: Håkan Westerlund