FOTOFÖRBUD I BARNGRUPPER

03 MAR 2020 20:39
Ny policy för fotografering i barngrupperna tagen i styrelsen
  • Uppdaterad: 03 MAR 2020 20:39

Halmstad 2020-02-09
POLICY FÖR FOTOGRAFERING/FILMNING SAMT PUBLICERING

I föreningens verksamheter finns det ibland önskemål från vårdnadshavare att få fotografera och filma i barngrupperna. Idag kan fotomaterial lätt spridas på ett okontrollerat sätt via bloggar, Facebook med mera. Publiceringar av bilder på barn ska alltid hanteras med försiktighet.

Då det kan finnas barn med skyddad identitet inom vår verksamhet har vi i styrelsen för SGIF kommit fram till att ingen fotografering eller filmning får ske under passen i barngrupperna.
Barn, ungdomar och vuxna ska kunna vara aktiva inom idrotten utan att riskera att utsättas för någon form av kränkande behandling. Att fotograferas och riskera att det sprids i exempelvis sociala medier kan vara en kränkande handling och utsätta barn, ungdomar och vuxna som lever med skyddad identitet för fara.

Föreningen kan fotografera/filma från verksamheten samt publicera i marknadsföringssyfte. Föreningen kommer i dessa fall att tydligt informera om fotograferingen samt vem som ska kontaktas om någon av deltagarna inte vill synas/medverka.

Inom idrottsrörelsen eftersträvas samtycke för vårdnadshavare för fotografering och/eller filmning av barn och ungdomar under 16 år. Vi hoppas på förståelse för vårt ställningstagande som grundar sig på respekten för det enskilda barnet och dess familj.

Vid frågor; kontakta styrelsen

Skribent: Ann Clarino